| 
	  
	 
	  
	Hozzávalók:
	
		
			1 dl víz
		
			10 dkg liszt
		
			10 dkg margarin
		
			3 tojás
		
			1 kk cukor
		
			só 
	A krémhez:
	
		
			5 dl tej
		
			2 cs vaniliás pudingpor
		
			10-15 dkg cukor
		
			4 tojás 
	A vizet, a margarint, a sót és a cukrot felforraljuk, amikor forr állandó keverés mellett beleöntjük a lisztet és addig keverjük, míg elválik az edény falától /ez nem volt még egy perc sem!/. Levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk. Ha langyosra hűlt egyenként belekeverjük a tojásokat.
	Ezt a tésztát másodszor csináltam meg. Először olyan kicsik voltak a tojások, hogy öt db-ot is bele kellett tennem, mégis kicsit darabos lett.
	
	Ebből a tésztából is jó lett a fánk: 
	 
	Ma nagyobb tojásokat használtam és ilyen lett a tészta:
	
	Zsírozott tepsibe kis halmokat rakunk, /én kávéskanálnyi halmokat raktam, de legközelebb kicsit nagyobbakat fogok/. Egymástól távolabb tegyük a halmokat, mert nőni fog a tészta/.:
	
	Forró sütőbe tesszük és megsütjük. Érdemes edényben vizet rakni a tepsibe, mert a vízgőzben nagyobbra nőnek a fánkok. Az alábbi képen a kisebb fánk vízgőz nélkül sült, a nagyobb vízgőzben.:
	
	Elkészítjük a krémet:
	A pudingport simára keverjük a tej 2/3-ad részével és a tojássárgával. A tojásfehérjéket a cukor 2/3-ad részével kemény habbá verjük. A maradék tejet és a cukrot felforraljuk és a pudingos tejjel jól elkeverjük Ezután állandó keverés mellett, kb 3-4 perc alatt sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről aés belekeverjük a tojáshabot.
	Ezeket a fánkokat csak sima egyszerű vaniliakrémmel töltöttem, még tojást sem tettem bele. Ebbe csak 0,5 l tej kell, 5 lapos ek liszt, 10-15 dkg cukor, 1-2 cs. vaniliás cukor /ízlés szerint/. Kimérem a lisztet és kevés tejjel keverem el. Ha már sima, nem csomós akkor öntöm hozzá a többi tejet és a cukrot. Állandó keverés mellett sűrűre főzöm. 
	Ha kihűlt a krém, levágjuk a fánkocskák tetejét és megtöltjük.
	
	 
	  |