Hozzávalók:
-
1 kg rövidkaraj,
-
25 dkg darálthús,
-
1 egész tojás,
-
2 ek tejföl,
-
1-2 gerezd fokhagyma,
-
só, bors, pirospaprika,
-
1 csokor petrezselyem,
-
1db hagyma,
-
1 db babérlevél,
-
1 paradicsom,
-
mustár.
A húst kicsontozzuk és vágjuk be, hogy szétnyitva, 1 ujjnyi vastag nagy szeletet kapjunk. Megsózzuk, bedörzsöljük pirospaprikával, majd az egyik oldalát a mustárral bekenjük. Összegyúrjuk a darálthúst a tojással, tejföllel, fokhagymával, petrezselyemmel, sóval, borssal. Összegöngyöljük és átkötjük, hogy nehogy szétnyíljon, és körös-körül átsütjük.
Egy kevés vizet öntünk alá, beletesszük a babérlevelet, a hagymát, a paradicsomot, 1 ek mustárt és néhány szem borsot. Fedő alatt a levében időnként meforgatva
puhára pároljuk. Végül a sütőben szép pirosra sütjük. Öt perc pihentetés után szeleteljük.
|