Ez a saláta nagyon-nagyon finom. Picivel több munka van vele, mint más salátákkal, de érdemes megcsinálni. Én fele mennyiséggel készítettem.
Hozzávalók 2 napra, 3-4 étkezésre, 3 főnek:
-
1-1,5 nagy egész csirkemell
-
1,5 bögre jázmin rizs
-
fél fej jégsaláta
-
4-5 db paradicsom
-
2 db kápia paprika
-
1-1,5 vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 nagy doboz tejföl /nem vödrös/
-
2 db tv paprika
-
fél kígyóuborka
-
feta sajt /vagy krémfehérsajt én ezt tettem bele, pont olyan mint a feta sajt/
-
2 ek édes pirospaprika, só, bors
A csirkemellet és a hagymát csíkokra vágom. A fokhagyma kivételével a zöldségeket is felaprítom és egy nagy tálba teszem.
A csirkemellett ízlés szerint fűszerezve kevés olajon sütni kezdem, félkész állapotánál mellédobom a vöröshagymát, felöntöm 2 dl vízzel és ráteszek 2 ek édespaprikát.
A rizst kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzöm. A tejfölt vízzel folyósra higítom, sózom, borsozom, beleteszem a fokhagymát.
A megfőtt rizst és a megsült húst egy tálban összekeverjük. Tálalásnál a tányérra a húsos rizst, majd a zöldségeket tesszük, leöntjük a tejföllel és megszórjuk a feta sajttal.
|