Hozzávalók:
-
4 szép szelet pulykamellfilé
-
15 dkg darált dió
-
2 dl tejszin
-
2 gerezd fokhagyma
-
liszt
-
só
-
csontleves
-
olaj
A húst kicsit klopfoljuk, majd a zúzott fokhagymával elkevert tajszinbe /ha nincs a tej is jó/ rakjuk és fél órán át állni hagyjuk. Fél óra múlva kivessszük, lecsöpögtetjűk, sózzuk, lisztbe forgatjuk és egy kevés olajban hirtelen elősütjük /mindkét oldalát/. Annyi csontlevest, meg tejszint öntünk hozzá, hogy éppen ellepje. Fedő alatt puhára pároljuk. Néha keverjük meg, mert besűrűsödik és a főzés vége felé már leragadhat. Én hétköznapokon nem szoktam a diómártást elkészíteni, mert anélkül is finom.
Ha a diómártást is elkészítjük akkor a húst kivesszük ha megpuhult.
A diót elkeverjük a maradék fokhagymás tejszinnel és a pecsenyeléhez adjuk, kiforraljuk. Tálaláskor a húsokat a mártással bevonjuk, diógerezdekkel díszíthetjük. Burgonyával tálaljuk. Igaz én itt rizst adtam hozzá.
|