Igaz, hogy tarját vagy sonkát kell venni hozzá, de csak 15 dkg-ot.
Hozzávalók: 50 dkg spagetti /én fodros nagykockával szoktam csinálni/, 15 dkg főtt füstölt sonka, vagy tarja, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek olaj, 3 dl tejföl, 3 tojássárgája /szerintem a tojás kihagyható/, 3 ek reszelt parmezán sajt, 2 ek vágott petrezselyem, só, őrölt fehér bors
A fokhagymát apróra vágjuk, a sonkát vékonyan felszeleteljük. A fokhagymát a felforrósított vajban átsütjük, hozzáadjuk a sonkát és kicsit átpirítjuk. A tésztát a szokásos módon kifőzzük. A tejfölt, a petrezselymet, a tojássárgáját, a sajtot összekeverjük, a fokhagymás sültre tesszük a leszürt tésztát, ráöntjük a fejfölös keveréket, ízlés szerint borsozzuk. Lassú tűzön állandóan kevergetve, rázogatva kicsit átpirítjuk, hogy a hozzávalók jól összekeveredjenek. Azonnal tálaljuk.
Nagyon gyorsan elkészül, mire kifő a tészta mindennel elkészülünk.
|