Hozzávalók:
-
1 kg lisz, 10 dkg rétesliszt
-
6 dl tejföl
-
1 dl tej
-
1 dl olaj
-
1 ek cukor
-
1 ek só
-
11 gr szárított élesztő
-
2 tojás
Töltelék:
-
30 dkg sonka
-
20 dkg virsli vagy krinolin
-
4 lilahagyma
-
5-6 gerezd fokhagyma
-
0,5 dl olaj
-
10 dkg margarin
-
20 dkg sajt
-
őrölt bors ízlés szerint
A tésztához a hozzávalókat jól összedolgozzuk és duplájára kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket:
A sonkát és a virslit apró kockákra vágjuk. A sonkát kevés olajon kicsit átsütjük, 1-2 percig a virslit is vele sütjük, közben őrölt borssal szórjuk. Ha megsült kiszedjük és a visszamaradt zsiradékban felolvasztjuk a margarint, beledobjuk a reszelt fokhagymát.
A megkelt tésztát 4 felé osztjuk. Kinyújtjuk, megkenjük a fokhagymás margarinnal, rászórjuk a sonkás virslis keveréket, a vékony szeletekre vágott hagymát, a reszelt sajtot. Összetekerjük, trapéz alakú szeleteket vágunk tepsibe tesszük. Fél óráig kelesztjük, majd megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal, vagy köménnyel és 190 fokos sütőben megsütjük.
Kb: 50 db lesz belőle.
|