Hozzávalók:
-
80 dkg marhalábszár
-
3/4 dl ketchup
-
1 csaőpott kk mustár
-
1 gerezd fokhagyma
-
3-4 vöröshagyma
-
2 húsos zöldpaprika,
-
15 dkg gomba
-
só, bors
-
1 ek liszt
-
2 ek olaj
-
2 húsleveskocka /én ezt soha nem tettem bele/
A húst kockákra vágjuk és megforgatjuk az olajban, majd felöntjük 1/2 l vízzel. Beletesszük a húsleveskockát, a ketchupot, mustárt, fokhagymát, sót, borsot.
Másfél órai főzés után beletesszük a cikkekre vágott hagymát, ezzel 15 percig főzzük, majd beledobjuk a szeletekre vágott paprikát, gombát és még 10 percig főzzük.Végül a lisztet simára keverjük kevés vízzel és besűrítjük vele a tokányt. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.
A képen látható tokány nem marhahúsból hanem csirkéből készült.
|