Hozzávalók:
-
50 dkg liszt
-
7 dkg vaj
-
3 dkg élesztő
-
3 dl tej
-
1 tojássárgája
-
4 ek cukor
-
1 mk só
A töltelékhez:
-
1 csésze cukor
-
3 ek kakaópor
Sütés közben:
-
1,5 dl tej
-
1-2 ek vaj
-
vaniliás cukor
A hozzávalókat kenyérsütő gépben dagasztottam, kelesztettem. Amikor duplájára kelt majdnem akkorára nyújtottam, mint a nyújtódeszkám. Megkentem olvasztott vajjal.
Megszórtam a cukros kakaóporral.
Feltekertem mint a beiglit. /Sajnos ezt elfelejtettem lefényképezni/. 1,5-2 cm-es darabokra szeleteltem és tepsibe raktam.
Egy jótanács: Ha szép kerek csigákat akarsz, akkor ne rakd ilyen közel egymáshoz. Sülés közben megdagadnak, egymáshoz érnek és szögletesek lesznek, mint az én csigáim. Én a kelt tésztát hideg sütőbe szoktam rakni, mert amig melegszik a sütő addig is kel a tészta. A sütés félidejében /15-20 perc/ meglocsoltam a tej, vaj és vaniliás cukor forró keverékével.
|