Hozzávalók:
-
4 db réteslap
-
2 kis pohár kefir
-
3 tojás
-
2-3 kefires pohár cukor /ízlés szerint/
-
1/2 csomag sütőpor
-
1 kefires pohár étolaj
-
2 csomag vaniliás cukor
-
fahéj
-
friss meggy vagy barack, ha: nincs befőtt
A hozzávalókat egy tálban összekeverjük. A tepsibe teszünk két db réteslapot, ráöntjük a kikevert masszát, befedjük 2 db réteslappal és megkenjük 1 tojás és 1 dl tejföl keverékével. Megsütjük.
Kétszer sütöttem meg eddig.
Az első alkalommal: Gyorsan szerettem volna sütni valamit. Falusisanzon oldalán találtam a receptet. Volt itthon réteslap is, túró is, gondoltam megcsinálom. De csak kb: 1 pohárnyi búzadarám volt, ezért 1 pohár zsemlemorzsával helyettesítettem a második pohár búzadarát. Mivel falusisanzon azt írta, hogy legközelebb tesz bele 25 dkg túrót is azt is tettem bele.
A második alkalommal túró nélkül csak búzadarával sütöttem meg. Nekünk az előbbi /túrós/ változat ízlett jobban.
|