Hozzávalók:
-
50 g olivaolaj,
-
3 gerezd fokhagyma,
-
1 tk chilipehely,
-
300 g minél nagyobb,
-
lehetőleg pucolt garnéla,
-
50 ml chiliszósz,fél citrom leve,
-
1/2 csokor koriander /ezt kihagytam,
-
mert nem szeretem/,
-
1/2 csokor petrezselyem,
-
2 ek fekete szezámmag a tálaláshoz
A fokhagymát üvegesre pároljuk /meg ne égjen, mert keserű lesz/, megszórjuk a chilipehellyel hozzáadjuk a garnélát és sütjük pár percig míg rózsaszines lesz. Hozzáöntjük a chiliszószt, sót, borsot, zöld fűszereket. Pirítjuk 1-2 percig végül tálalásnál megszórjuk fekete szezámmaggal
Videóa Street kitchenen: https://streetkitchen.hu/halak/garnela-ketfelekeppen/
Köretnek almás pak choi salátát ettem. Két hozzávalóm nem volt ezért sima tejet és tökmagot használtam helyettük.
Hozzávalók:
-
4-5 fej pakchoi
-
1 nagy alma
-
1 szál sárgarépa
-
1 fej hagyma
-
120 ml kókusztej
-
120 g kesudió
-
balzsamecet
-
aszalt áfonya
-
1 ek dijoni mustár
A pak choit, almát, répát, hagymát csíkokra vágjuk, a tejet, kesudiót ízlés szerint balzsamecetet áfonyát és a mustárt aprítógépben felaprítjuk én kicsit darabosan hagytam és tálaláskor a salátára öntjük.
|