Hozzávalók:
50 dkg csirkemell, 1tojásfehérjéből készült hab, só, bors, fokhagymakrém kukoricaliszt, 1 csomó újhagyma, 1 paradicsompaprika, 1 ek szójaszósz.
A húst gyufaszál hosszú vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és és fokhagymakrémmel átkeverjük. A tojásfehérjéből habot verünk ebbe mártjuk a húsdarabokat. Lehet egyszerre többet is, mert sütés közben szétválnak. Utána kukoricalisztben forgatjuk meg és forró olajban 6-8 percig sütjük.
A viszamaradt olajban megpirítjuk a hagymát, és a paradicsompaprikát, visszatesszük a húst, leöntjük 1 ek szójaszósszal, 1 ek vodkával vagy konyakkal, és 2-3 percig keverjük. Párolt rizzsel tálaljuk.
|