Ezt a receptet Limara pékségében találtam.
Hozzávalók:
-
70 dkg Bl 80 liszt
-
2 tk só
-
250 ml víz
-
220 ml tej
-
5 dkg vaj
-
1 tk cukor
-
2 dkg élesztő
-
csipet aszkorbinsav
A hozzávalókat gépbe raktam és dagasztottam 20 percig. Itt hagytam míg duplájára kelt. Ezután kivettem a gépből és 12 db-ra vágtam. A levágott darabokat gömbölyítettem és hagytam pihenni 10 percig. Majd 45 cm-es rudakat sodortam és Limara képei szerint hajtogattam. A zsömléket vízzel permeteztem, megszórtam mákkal és a néhány perce bekapcsolt sütőben sütöttem úgy, hogy a tetejére tettem egy ugyanakkora tepsit, ahogy Limara is csinálta. Ezek a zsömlék nagyon hamar megsültek kb: 20 perc, de már majdnem meg is égett a tetejük. Viszont túl közel voltak a tepsiben egymáshoz így az oldaluk nem tudott szép pirosra sülni.
|