Hozzávalók:
-
30 dkg búzadara
-
1/2 l tej
-
3 púpos ek cukor
-
1 cs. vaniliás cukor
-
2 tojás
-
3 ek tejföl
-
csipet só
-
1 kk szódabikarbóna
-
lekvár
A tejet ráöntjük a darára és 1/2 h-t pihentetjük, míg a daraszemek megduzzadnak. A tojásokat kettéválasztjuk: a fehérjét habbá verjük, a sárgáját elkeverjük a tejföllel, cukorral, vaniliás cukorral, sóval, sziódabikarbónával és a grízhez keverjük. Óvatosan hozzákeverjük a felvert habot is. A tepsit vajjal kenjük /én egy 24x30-as tepsit használtam/, beleöntjük a tésztát, lekvárt csöpögtetünk rá és 150-160 fokon 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
Forrás: Receptvilág
|