Hozzávalók:
-
4 csirkemell filé
-
5 dkg liszt
-
fél csomó zöldhagyma
-
0,5 dl tejszin
-
2 dl száraz fehérbor
-
2,5 dl tyúkhúsleves
-
6 dkg vaj
-
só, frissen őrölt bors
-
fél tk szárított tárkony
-
a díszítéshez
-
tárkony ágacska
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk /ne nagyon borsozzuk/, lisztbe forgatjuk. Egy nagy serpenyőben vajat forrósítunk, beletesszük a csirkehúst és közepes tűzön aranysárgára sütjük. kA serpenyőből kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a felaprított hagymát, majd meghintjük a maradék liszttel és 1 percifűg főzzük. Felöntjük a borral és a tyúkhúslevessel, majd felforraljuk. Tárkonnyal izesítjük és fedő nélkül 10 percig kfőzzük. A csirkét visszatesszük a mártásba éy 10-15 perc alatt puhára pároljuk. Belekeverjük a tejszint, összemelegítjük és tárkonyágacskával díszítjük. Párolt rizst és céklasalátát kínálunk mellé.
|