Ezt a receptet E.Margit kenyérsütő oldalán találtam és nagyon megtettszett.
Hozzávalók:
- 60 dkg BL 80-as liszt vagy 40 dkg finomliszt + 20 dkg rétesliszt
- 1 dl tej
- 2 dl kefir vagy joghurt
- 2 egész tojás
- 5 dkg margarin
- 1/2 kk só
- 1 kk cukor
- 2 kk folyékony édesítőszer
- késhegynyi aszkorbinsav
- 2 dkg friss élesztő
A hozzávalókat kenyérsütő gépbe raktam 20 perc dagasztás, 20 perc kelesztés, majd ismét 20 perc dagasztás, ennek a vége felé kevertem a tészta egyik felébe a 2 ek vízzel kikevert kakaóport. Mind a két tésztát elfeleztem, kinyújtottam. Egy fehér és egy kakaós lapot egymásra tettem és hosszában feltekertem, mint a beiglit.A tekercset hosszában félbevágtam, kifordítottam, hogy a vágott rész kerüljön felfelé, és egymáson átmelgetve a két felet, egy sodort tésztacsíkot csináltam belőle. Tepsibe raktam, kelesztettem tojással megkentem és megsütöttem.
Ma újra megsütöttem a kalácsot, és csináltam fázisképeket is róla:
|