Hozzávalók:
-
35 dkg főtt konzervkukorica
-
35 dkg főtt zöldborsó
-
1 csokor petrezselyem
-
4 szál újhagyma
-
10 dkg majonéz
-
1 dl tejföl
-
1 mk csípős paprikakrém
-
1 ek szójaszósz
-
1 gerezd fokhagyma
-
só, fehérbors
-
4 közepes paradicsom
Az újhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk /a zöldjéből is teszünk bele/ tálba tesszük a lecsöpögtetett kukoricával és zöldborsóval együtt. Hozzáadjuk a majonézt, tejfölt, paprikakrémet, szójaszószt, fokhagymát, felaprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és legalább 1 órára hűtőbe tesszük. én tettem bele kockákra vágott kemény tojásokat is. kTálaláskor a salátát nem túl mély tálba szedjük. A paradicsomokat felkarikázzuk és a tál szélére körbe kirakjuk, a közepébe tessszük a salátát. Petrezselyem vagy citromfűlevéllel díszíthetjük. /Én már csak ezt a kis adagot tudtam lefényképezni./ Fokhagymás vajjal megkent pirított kenyérrel vagy bagettel kínáljuk.
|