Hozzávalók:
-
50 dkg liszt
-
1 cs. sütőpor
-
25 dkg vaj
-
20 dkg cukor
-
2 tojássárgája
-
4,5 dl tej
A krémhez:
-
10 dkg vaj
-
10 dkg cukor
-
3-3 ek rum, baracklekvár és kakaópor
A tetejére:
-
4 tojásfehérje
-
20 dkg cukor
-
10 dkg csokoládé
A lisztet a sütőporral és a vajjal elmorzsoljuk, majd a cukorral, a tojások sárgájával és 1,5 dl tejjel összegyúrjuk. Lisztezett deszkán 3 db 30x30 cm-es lapokká nyújtjuk és sütőlemezen vagy a tepsi hátoldalán előmelegített sütőben kb: 12 perc alatt egyenként megsütjük.
Ha kihűltek az egyik lapot összetörjük és a maradék tejjel leforázzuk. A krémhez a vajat a cukorral habosra keverjük, a rummal, a kakaóporral és a baracklekvárral izesítjük és a leforrázott tésztához keverjük. A krémet a két tésztalap közé kenjük.
A tojásfehérjéket a cukorral gőz fölött habbá verjük és a tészta tetejére kenjük. A csokoládét megolvasztjuk és a habra csorgatjuk, majd villával megcifrázzuk. Hűtőben pihentetjük. Legalább egy nappal előbb készítsük el, hogy a tésztalapok megpuhuljanak
Ez a recept Halmos Mónika és Gabula András Nagy szakácskönyvében található
|