Hozzávalók:
-
50 dkg liszt
-
7 gr szárított élesztő
-
olaj
-
3 dl melegvíz
-
só
-
1 tk cukor
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 ág friss rozmaring
-
bors
A hozzávalókat az egyik ág összevágott rozmaringgot is beletéve /a rozmaring kimaradt, mert éppen nem volt itthon/ legalább 10 percig gyúrom. Nekem még kellett hozzá kevéske víz. Közepesen lágy tésztát kaptam.
Egy órát kelesztettem, majd kinyújtottam kb 3-4 mm-re, és kb: 6x6 -os méretű kockákra vágtam. Megkentem fokhagymás olajjal, sóztam, borsoztam. Ebből a mennyiségből kb: 40 db lett.
Az eredeti recept szerint 250 fokon 10 percig sütjük. /Én 180: fokon 20 percig sütöttem, nem száradt ki, éppen jó volt/. Vigyázzunk, hogy inkább fehér maradjon a tészta, mert akkor nem szárad ki. A receptet itt találtam.
Kétfajta krémet készítettem hozzá:
Kolbászkrém
-
1 szál puhább lángolt kolbász
-
1 natur tömlős sajt
-
újhagyma
-
kevés tejföl
A kolbászról a bőrt lehúztam késes apritóban összezúztam, hozzákevertem a krémsajtot, de egy kicsit sósnak találtam, ezért kevertem bele 2-3 ek tejfölt is.
Sajtkrém
-
6-8 ek reszeltsajt
-
2 főtt tojássárgája
-
kefir
-
újhagyma
-
tejföl
A reszeltsajtot összekevertem tojássárgájával, kevés kefírrel, tettem hozzá tejfölt is, pici margarint és a hagymát.
Ezekkel a krémekkel kentük meg a tésztát, isteni volt.
|