Hozzávalók:
-
100 gr rétesliszt
-
150 gr graham liszt
-
150 gr rozsliszt
-
300 gr fehér liszt
-
20 gr vaj
-
20 gr cukor
-
20 gr só
-
2,5 dkg élesztő
-
380 ml langyos víz
-
1 ek 10 %-os ecet
-
150 gr magkeverék /dió, szezám, tökmag, napraforgó/
A magokon kívül az anyagokat kenyérsütő gépben dagasztottam, kelesztettem 20-20 percig. A kelesztés után kivettem a gépből, átgyúrtam, belegyúrtam a magok 2/3-át. Kinyújtotam 1 ujjnyi vastagra, rászórtam a maradék magot, összehajtogattam, mint a leveles tésztát. Újra 1 ujjnyi vastagra nyújtottam, és görgős vágóval 5x5 cm-es kockákra vágtam. Ezután 45 percig kelesztettem, majd előmelegített sütőben 15-18 percig sütöttem 180 fokon.
|