Hozzávalók:
-
50 dkg túró
-
26 dkg liszt
-
4 tojás
-
4 dl tejföl
-
15 dkg cukor
-
5 dkg vaj
-
reszelt citromhéj
Egy jénay edényt kivajazunk /el is maradhat/ és elkeverünk benne 2 tojássárgáját 4 dl tejföllel, 5 dkg vajjal és a citromhéjjal.
4 tojásfehérjét 7,5 dkg cukorral kemény habbá verünk és óvatosan belekeverjük a tejfölös keverékbe.:
A tésztához összedolgozunk 50 dkg túrót, 26 dkg lisztet, 2 tojássárgájával és 7,5 dkg cukorral. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk és 1 cm széles csíkokra vágjuk:
Enyhén sós vízben kifőzzük. Ahogy feljön a víz tetejére azonnal kiszedhetjük és tegyük bele a tejfölös keverékbe /nem kell öblíteni/:
180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük.
|