KonyhaPénz

                                                                           

 

Vacsorák 1/2 óra alatt

Tartalom

Sűrgősen ételt kell varázsolnod az asztalra? Katt ide és válassz!

Vagy válassz a tortillák közül!

A tortillákhoz készíts valamilyen salsa mártást is!

Ha van a fagyasztóban gnocchi akkor válassz hozzá egy mártást és kész is a vacsora.

 
Figyelem! Nagyon fontos!!

Ez a hely itt a politikáé:

Így szórják az adófizetők pénzét!  Elnézést kérek, de rajtam kívülálló okok miatt a link nem elérhető!

Fejlesztések:


Egy tanárnő levele

 
-Menü-
 
Tégy az egészségedért

 

Akarsz 5 évvel tovább élni?

Diéta helyett ezt a 4 szabályt tartsd be

A zöldségek amik nélkülözhetetlenek

6 zöldség ami egészségesebb főzve, mint nyersen.

Sárgarépa a zöldségek világbajnoka

Ezért együnk annyi sárgabarackot amennyi belénk fér

 

 


A legújabb receptek:

Diétás csirkesaláta

Tortillák

Kolbászos, krémsajtos szuperpasta

Régebbi receptek:

Stíriai metélt

Töltött pizza

Karácsonyfa

Dobozka kelt tésztából


Kétszinű márványos süti

Gyors sajtos pogácsa

Dobigálós savanyúság

Panelrétes

Tortilla

Mogyoróvaj

 

Thai csirkesaláta

 

 Amerikai csokis keksz

 

 Molnárka

 

 Gesztenyés tekercs

 

 Mustáros pulykaragu

 

 Képviselőfánk

 

 Napraforgó kenyér

 

 Mini kürtöskalács

 

 Baileys

            

 Szentgyörgyi palacsinta

     

 Zöldséges aszpikos pulyka

 

 Tejfölös csodasüti

 

   

    

BlogPlusz
Friss bejegyzések
2015.03.29. 09:15
Friss hozzászólások
 
Ne öld meg őket, védett állatok!

A tőrösdarázs

 
Kedvenc linkek

Limara péksége
Emargit
Aliz konyhája
Lakoma
Kiskertem
Erdeikert
Egy csepp kert
Gazigazító
Gömbpanorámák
Fotózás, túrázás
Megörökítések
NaturePhotoBuilder
Kerti tó
Falusisanzon
Madarak, lepkék
Madárkereső /képek alapján/
Öngyógyító kiskert
/itt olvasható/

Papírfonás
 

 
-Bejelentkezés-
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
-Számláló-
Indulás: 2009-02-02
 
Padlizsánkrémek

 

Amit már elkészítettem annak a képét felteszem, ahol nincs kép azt még nem próbáltam ki.

Ha Te esetleg elkészíted és ízlett is kérlek írd meg!

 

 

 

 

 

  Sokat hallottam már arról, hogy milyen isteni finom a padlizsánkrém. Már kétszer próbálkoztam vele, de az eredmény felejthető volt. 

Amikor néhány napja a  piacon járva megláttam a padlizsánt, elhatároztam megint megpróbálom, mindjárt vettem is két darabot. Az egyik vevő amikor meghallotta, hogy krémet szeretnék csinálni belőle rögtön el is mesélte, hogy Ő hogyan csinálja. Hát most ezt a krémet csináltam meg. Ő ezt a krémet steril befőttesüvegekbe rakja, kis szalicilt szór a tetejére, lezárja vagy a lezárt üveget fejreállítja, mint a lekvárokat szokás, dunsztolja és a kamrába teszi. /Vigyázz az üres üveget állítsd meleg vízbe mielőtt megtöltöd, így a forró krémtől nem fog megrepedni!/

 

 Azonos mennyiségű padlizsánt, paprikát, hagymát, fele mennyiségű paradicsomot, 3 gerezd fokhagymát kevés pirospaprikát, majorannát, köményt olajat használtam hozzá.

A padlizsán kb: 1/2 kg volt. A zöldségeket ledaráltam összekevertem és olajon 10 percig pároltam, majd izesítettem a fent felsorolt fűszerekkel. Kis üvegekbe töltöttem /3 db paradicsompürés és egy ecetes tormás üveg lett tele/ és eltettem a fagyasztóba. A frissen elkészült krémtől nem voltam elájulva, de tegnap elővettem egyet, most sokkal jobban ízlik.

 

A padlizsánkrémnek, rengeteg változatát olvastam már a neten. Itt szeretném összegyűjteni. Ha valaki bármelyiket megcsinálja, kérem írja meg milyen volt!

 

 

Padlizsánkrém II.

A padlizsánt sütőben 45-50 percig sütjük, lehúzzuk a héját, olajjal, sóval,  fehér borssal, fokhagymával turmixoljuk.

 

 

Padlizsánkrém II.

A padlizsánt félbevágom, sózom, 1/4 h-t állni hagyom. 1 gerezd fokhagymát és egy vöröshagymát felaprítok. Egy sárga, egy piros husú paprikát kicsumázok, kockákra vágom, fekete olajbogyót aprítok bele.

A padlizsánt lemosom, szárazra törlöm, citromlével locsolom és fokhagymás olajon pirítom. Amikor a héja leválóban van lehúzom, a husát aprítom, visszateszem a serpenyőbe, 2 ek vízzel és egy héjától megszabadított paradicsommal 10 percig főzöm. Turmixolom.

 

 

Padlizsánkrém III.

 

  • 2-3 padlizsán
  • 2 (kis) doboz tejföl
  • 4-6 gerezd fokhagyma áttörve
  • bors
  • paradicsom, petrezselyem a díszítéshez

A padlizsánokat megmosom, megszurkálom spéktűvel (hogy fel ne robbanjanak), és tepsiben, sütőpapíron takarék lángon puhára sütöm őket kb. 1-1,5 óra alatt. Egy kanállal kikaparom a padlizsánok belsejét, hozzákeverek 1-2 doboz tejfölt, 4-6 gerezd fokhagymát, majd megsózom, megborsozom, és habverővel alaposan átkeverem az egészet. Paradicsomszeletekkel és petrezselyemmel díszítem a tálat, és a hűtőbe teszem reggelig. Másnap házi kenyérrel tálalom. /mindmegette.hu/

 

 

 

 

Nyári padlizsánkrém - grillszósznak is

 

  • 2 padlizsán
  • 3-4 piros chili
  • 1 kemény paradicsom
  • 3 fokhagymagerezd
  • 1/8 l olivaolaj
  • bors
  • 1-2 evőkanál citromlé
  • 1 csipet cukor

 A padlizsánt fóliával kibélelt tepsire helyezzük, s előmelegített sütőben 200 fokon 20-30 percig sütjük. A chilit gázláng fölött megpörköljük, hogy mindenhol egyenletesen barnuljon, a héját lehúzzuk, majd a chilimagot és a szárat eltávolítjuk. A paradicsomot meghámozzuk, és a chilivel, a fokhagymával, a padlizsánhússal, sóval, borssal és a citromlével együtt mixeljük a legmagasabb fokozaton, míg sűrű krémet kapunk. Lehet utánaízesíteni pici cukorral. /mindmegette.hu/

 

 

Padlizsánkrém télire:

5 kg padlizsánt lesütünk sütőlapon, és víz alatt megtisztítjuk a héjától. Hagyjuk lecsepegni egy szitában, és egészben zacskóban a mélyhűtőben lefagyasztjuk. Télen, amikor használni akarjuk, kivesszük, és miután kienged, dinsztelt hagymával, 2dl olajjal kikeverjük, hogy krémet kapjunk. Az 5 kg padlizsánt 5 porcióra osszuk./mindmegette.hu/

 

 

Még több recept

 

 

 

 
Tartalomjegyzék


Bársonyos leves
Brokkoli leves
Eper leves
Frankfurti leves
Gombaleves
Gulyásleves
Hideg sárgabarack leves
Karfiol leves

Májgaluska leves
Nyirségi gombócleves
Palóc leves

Sajtkrémleves
Tárkonyos krumplileves
Tárkonyos pulykaragu leves
Z
elleres krumplileves
Zöldborsó leves
Zöldség leves

 
 
 


Csőtészta bolognai módra

Grízmálé

Gulyáskrémes spagett

Gyors cukkinis tészta

Hamis túróstészta

Husos tészta

Krumplis tészta

Stíriai metélt

Szentgyörgyi palacsinta

Tejfölös sonkás tészta

Túrógombóc


Burgonyás májpuffancs
Cukkini fasírt
Palacsinta krokett
Rántott tojás
Sárgaborsó lepény
Töltött lepény


Hagymamártás
Mustármártás ínyenceknek
Vadasmártás

Bakonyi csirkemell tésztával
Brokkolis szezámmagos csirke
Csípős csibe
Húsos tészta

Húsos zöldséges pirog

Kolbászos krémsajtos szuperpaszta
Mustáros pulykaragu
Nikujaga
Panírjában pácolt csirke
Pulykamell diómártással
Tárkonyos tejszines csirkemell

Tepsis húsos, zöldséges rakott rizs
Spanyol tokány
 


Édes tészták:


Foszlós kalács
Egy másik karácsonyfa
Karácsonyfa
Aranygaluska
Croassan
Kakaós csiga
Kürtös kalács
Piskóta csokiöntettel
Somlói galuska
Túrós krokett
Sós tészták
Hajtovány
Husos párna
Rozmaringos focaccio

Rozsos magos ciabatta
Sonkás tekercs
Sós sütemények:
Sajtos perec

Sajtos puffin



Fenyőtoboz
Gesztenyés tekercs
Kakaós keksztekercs

Kókuszos tekercs

Morgós csúcs

Nápolyi szelet

Tejfölös csodasüti

Túrós kekszes



Bagett

Csavart kenyér

Császárzsömle

Foszlós kalács

Fűszeres sajtos kenyér

Hamburger zsömle

Kifli amaránttal

Molnárka

Ír szódakenyér

Napraforgókenyér

Nyitott csíkos kalács

 

 

 

 

 

 

 
naptár
2024. Április
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 
Vendégkönyv

 
óra

 

 


 

 

 


Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal