Hozzávalók:
-
60 dkg pulykamell
-
4 db sárgarépa
-
20 dkg gomba
-
1 hagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
2-3 babérlevél
-
2 ek mustár
-
2 dl tejszin
-
2 ek tejföl
A pulykamellett csíkokra vágjuk és hirtelen kérgesre sütjük. A gombát is csíkokra vágjuk és szintén hirtelen átpirítjuk. A sárgarépát kockákra vágjuk és kérgesre sütjük, majd hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, vízzel fölengedjük belerakjuk a babérlevelet, megsózzuk, borsozzuk és 15 percig főzzük.
Ezután rakjuk bele a húst a mustárt, és puhára főzzük. A vége felé dobjuk bele a gombát, majd ráöntjük a tejszínt 10 percig főzzük. Végül belekeverjük a tejfölt és össszerottantjuk. Tésztával tálaljuk.
|