Hozzávalók:
-
3/4 bögre finomliszt
-
1/4 bögre grahamliszt
-
1/3 bögre víz
-
olaj vagy vaj
A töltelékhez:
-
1 szál újhagyma esetleg lilahagyma
-
finomra aprított maradék sülthús
-
zöldfűszerek
-
nagyszemű só
A hozzávalókat víz folyamatos adagolása mellett összegyúrom. Ha már nem ragad sehová sem gombóccá formálom, 6 felé vágom és lisztes deszkán vékony, késfok vastagságúra nyújtom. Olvasztott vajjal vagy olajjal meglocsolom, sózom!!!! és kevés tölteléket teszek rá.
Csigává tekerem:
Minden csigát újra kinyújtok 2-3 mm vastagra és 2 tk olajon mindkét oldalát aranybarnára sütöm.
Cikekkre vágom és mártogatóssal tálalom.
Ezt a receptet itt találtam: http://lilahangya.blogspot.com/
|