Hozzávalók:
-
30 dkg BL 80-as liszt
-
10 dkg fehér tönkölyliszt (+ 2-3 ek a dagasztás közben)
-
20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
-
4 dkg margarin
-
1 kk cukor
-
1,5 kk só
-
3,6 dl folyadék (fele víz, fele tej)
-
késhegynyi aszkorbinsav
-
2 dkg élesztő
A hozzávalókat kenyérsütő gépbe raktam, 20 percig dagasztottam, 20 percig kelesztettem. Kivettem a gépből és4 felé osztottam. A cipókból lapokat nyújtottam és feltekertem és kettőt- kettőt összesodortam.:
A fonatokat vizesecsettel átkentem és tökmag napraforgó keverékébe forgattam.
Egy órát kelesztettem és előmelegített gőzös sütőben megsütöttem /30 perc/.
Ez a recept is Emargit kenyérsütő oldaláról való.
|