KonyhaPénz

                                                                           

 

Vacsorák 1/2 óra alatt

Tartalom

Sűrgősen ételt kell varázsolnod az asztalra? Katt ide és válassz!

Vagy válassz a tortillák közül!

A tortillákhoz készíts valamilyen salsa mártást is!

Ha van a fagyasztóban gnocchi akkor válassz hozzá egy mártást és kész is a vacsora.

 
Figyelem! Nagyon fontos!!

Ez a hely itt a politikáé:

Így szórják az adófizetők pénzét!  Elnézést kérek, de rajtam kívülálló okok miatt a link nem elérhető!

Fejlesztések:


Egy tanárnő levele

 
-Menü-
 
Tégy az egészségedért

 

Akarsz 5 évvel tovább élni?

Diéta helyett ezt a 4 szabályt tartsd be

A zöldségek amik nélkülözhetetlenek

6 zöldség ami egészségesebb főzve, mint nyersen.

Sárgarépa a zöldségek világbajnoka

Ezért együnk annyi sárgabarackot amennyi belénk fér

 

 


A legújabb receptek:

Diétás csirkesaláta

Tortillák

Kolbászos, krémsajtos szuperpasta

Régebbi receptek:

Stíriai metélt

Töltött pizza

Karácsonyfa

Dobozka kelt tésztából


Kétszinű márványos süti

Gyors sajtos pogácsa

Dobigálós savanyúság

Panelrétes

Tortilla

Mogyoróvaj

 

Thai csirkesaláta

 

 Amerikai csokis keksz

 

 Molnárka

 

 Gesztenyés tekercs

 

 Mustáros pulykaragu

 

 Képviselőfánk

 

 Napraforgó kenyér

 

 Mini kürtöskalács

 

 Baileys

            

 Szentgyörgyi palacsinta

     

 Zöldséges aszpikos pulyka

 

 Tejfölös csodasüti

 

   

    

BlogPlusz
Friss bejegyzések
2015.03.29. 09:15
Friss hozzászólások
 
Ne öld meg őket, védett állatok!

A tőrösdarázs

 
Kedvenc linkek

Limara péksége
Emargit
Aliz konyhája
Lakoma
Kiskertem
Erdeikert
Egy csepp kert
Gazigazító
Gömbpanorámák
Fotózás, túrázás
Megörökítések
NaturePhotoBuilder
Kerti tó
Falusisanzon
Madarak, lepkék
Madárkereső /képek alapján/
Öngyógyító kiskert
/itt olvasható/

Papírfonás
 

 
-Bejelentkezés-
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
-Számláló-
Indulás: 2009-02-02
 
Savanyáságok

Csemege uborka tartósítószer nélkül

Ebbe az uborkába nem kell tartósítószer!

Végre megtaláltam a tökéletes csemege uborka receptjét: http://www.kajarecept.info/csemegeuborka/
Bár aggódtam egy kicsit, hogy megpuhul az uborka a gőzölés hatására, ezért először csak 2 vagy 3 üveggel raktam el.
Egy hét múlva kibontottam egyet, tökéletes volt, és isteni finom.Gyorsan vásároltam egy láda apró uborkát /mivel a saját termésű keserű volt és erre a célra használhatatlan/ és a java részét így raktam el. Még egy sem romlott meg, gyönyörő átlátszó, tiszta a lé az üvegben még most is november közepén.

Hozzávalók:

A felöntőléhez üvegenként:

  • 1 tk só
  • 2 ek cukor
  • 3 rész víz
  • 1 rész 10 %-os ecet

fűszer üvegenként:

  • kapor az üveg aljára
  • 1 babérlevél
  • 1/2 mk egész feketebors
  • 1/2 mk egész köménymag
  • 1/2 mk mustármag
  • 1/2 mk koriandermag

Készítsd el a felöntölét, itt pontosan le van írva http://www.kajarecept.info/csemegeuborka/ 

Én úgy csináltam, hogy az alaposan megmosott uborkákat szépen elrendezve beleraktam az üvegekbe, de előtte az üveg aljára kaprot tettem. Utána elkészítettem a felöntőlét: Egy 7 dl-es üvegbe kb: 2,5 dl lé fér, ezért 4x2,5 dl= 1 liter felöntőlére lesz szükség.:

  • 3x2,5 dl víz
  • 1x2,5 dl 10 %-os ecet
  • 4x 1 teáskanál só
  • 4x2 evőkanál cukor

Jó alaposan feloldottam a sót meg cukrot. Az uborkákra szórtam a fűszereket, ráöntöttem a felöntőlét és lezártam az üvegeket. Elővettem egy nagy fazekat, az enyémbe 4 db üveg fért el. Az üvegeket egyenként újságpapírba csomagoltam, hogy el ne törjenek, annyi vizet engedtem a fazékba, hogy teljesen ellepje az üvegeket a víz. Bekapcsoltam a gázt, amikor felforrt a víz takarékra tettem és 20 percig gőzöltem.

Kovászos uborka kovászos káposzta

Az uborkákat áztasd be egy kis időre, jó alaposan mosd meg /én egy csak erre a célra használt körömkefével is meg szoktam dörzsölni/. Vágd le a két végét, hosszában a két végétől kb 1-1 cm-re vágd 4 felé, úgy hogy azért egyben maradjon az ubi.

Állítgasd őket egy 3-5 literes üvegbe, rakj közé tisztára mosott kaprot, 1-2 gerezd fokhagymát.Öntsd le langyos vízzel, amibe literenként 1 ek sót tettél. A tetejére tegyél egy kenyérszeletet egy tüllzacskóban, takard le egy kistányérral és tedd a napra.
3-4 nap alatt kész a kovászos uborka.

Ha elkészült vedd ki az uborkákat, szűrd le a levét öntsd vissza a lét az uborkára és tedd a hűtőbe. Ha az uborkákat tiszta fertőtlenített befőttesüvegekbe teszed, a levét felforralod és  ráöntöd az üvegben lévő uborkákra zárd le és tedd a kamrába, mert így hosszabb ideig eltartható. Kipróbáltam!

A kovászos káposztához vágd vékony szeletekre a káposztát és ugyanúgy készítsd el mint a kovászos ubit.

Dobigálós/hordós/ savanyúság

Mát több hordós savanyúság receptet kipróbáltam. A családnak a mutterkonyhájában talált recept szerint készült ízlik a legjobban:

Hozzávalók:

  • 12,5 l víz
  • 1,5 kg cukor
  • 60 dkg só /én soknak találom, ezért kevesebbet tettem bele/
  • 7,5 dl 20 %-os ecet
  • 35 gr timsó
  • 12,5 gr citromsav
  • 12,5 gr babérlevél
  • 12,5 gr borkén
  • 43 gr nátriumbenzoát
  • 25 gr szemesbors
  • 200gr mustármag
  • torma ízlés szerint

Én csak 6 l vízzel készítettem, először egy kisebb savanyúságos vödörben. Nem tettem bele csak kb: 12-15 gr sót. A jól összekevert lébe dobálhatjuk tetszés szerint a savanyítani valót: zöldparadicsom, uborka, kisdinnye, hagyma, fokhagyma, sárgarépa, karfiol, káposztával töltött paprika, ami éppen van otthon. Kb: egy hét alatt összeérik és fogyasztható. A lényeg, hogy csak tiszta eszközzel nyúljunk a vödörbe /pl:facsipesz/. Én a biztonság kedvéért inkább befőttesüvegbe teszem ezt a savanyúságot is.    

3 liter vízhez adtam 25 dkg cukrot, 15 gr sót, 1,8 dl 10 %-os ecetet, 2 gr citromsavat, 5 db babérlevelet, 2 gr borként, 2 gr egész borsot, és 50 gr mustármagot.

Zöldparadicsom savanyúság ecet és cukor nélkül

Hozzávalók:

  • zöldparadicsom
  • sárgarépa
  • pár gerezd fokhagyma
  • ujjnyi meggyfaág
  • 6 db meggyfalevél
  • kapor, csombor, mustármag, szemesbors

Az üveget megtöltjük a paradicsommal, felöntjük vízzel, majd ezt a vizet lemérjük egy  mércés edénybe. Literenként 1 ek durva sót keverünk a liter vízbe. A befőttesüvegből kiszedem a paradicsomokat, szárazra törlöm az üveget. Én betettem a mikróba és ott szárítottam meg. Egy félbevágott fokhagymával bedörzsöljük a befőttesüveg belsejét, kaprot teszünk az üveg aljára. Szórunk rá csombort /én szárítottam használtam/ mustármagot, borsot kb:  1/2-1/2 mokkáskanállal szórtam bele. Beletesszük a zöldparadicsomot, közé karikáz unk sárgarépát és dobálunk közé néhány gerezd fokhagymát, a meggyfaágat és a leveleket is.Ráöntöm a sós lét és kistányérral fedem. Ha erjedni kezd hűvüs sötét helyre teszem. Először zavaros lesz, de később letisztul.

2-3 hét múlva fogyasztható.

Ez is ecet és cukor nélkül készült

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldparadicsom
  • annyi gerezd fokhagyma amennyi a paradicsom
  • 3 babérlevél
  • 1 ek só
  • 1 kk bors
  • 1 kk mustármag
  • 1 kk koriander
  • 1,5 dl citromlé /100 %-os/
  • 3 ek méz
  • 1 l víz
  • kevés tartósítószer

A vizet a fűszerekkel felforraljuk. A paradicsomot a fokhagymával az üvegbe tesszük /én kevesebb fokhagymát tettem bele. Mivel nagyok voltak a paradicsomok, feldaraboltam őket és 5-6 gerezd fokhagymát tettem mellé/. Ha a víz felforr hozzáadjuk a citromlevet és a mézet, majd a paradicsomra öntjük. Őszintén bevallom nálam már az ecet nélkül dolog nem igaz, mert nem volt 100 %-os citromlém, ezért 1/2 dl 20 %-os ecetet tettem bele. Tartósítószert teszünk a tetejére és dunsztoljuk.

Eredeti recept

Cukkini fűszeresen

Hozzávalók:

  • 1 kg cukkini
  • 1 kg húsos zöld és pirospaprika
  • 1 szál torma
  • 8 dl borecet /én sima 10 %-os ecetet használtam/
  • 20 dkg cukor
  • 2 ek só
  • 3-4 babérlevél,
  • kapor, tárkonylevél, csombor

Az ujjnyi karikákra vágott cukkinit, a karikákra vágott zöld és piros paprikával rétegezve üvegekbe rakjuk. Néhány szelet tormát teszünk közé. Borecetet higítunk azonos mennyiségű vízzel, izesítjük sóval, cukorral,1-2 szál kaporral, csomborral /borsfű/, tárkonnyal. Jól felforraljuk és forrón a cukkinire öntjük. A tetejére tesszük a megfőtt fűszernövényeket és csapott mk tartósítót. Az üvegeket lezárjuk és szárazgőzben hagyjuk kihűlni.

Uborkasaláta télire

A saját termésű uborkámat sajnos csak így tudom elrakni télire, mert keserű.

Ezért mielőtt elkészítem az alábbi recept szerint, előtte meghámozom, szeletelem, lesózom, 1 h-t állni hagyom. Utána kinyomkodom a sós léből, tiszta vízbe teszem, többször átmosom. Így sikerült megszabadítani az uborkát a kesernyés íztől.

Hozzávalók:

  • 1 kg uborka
  • 1 fej hagyma
  • 3 nagy gerezd fokhagyma
  • 8-10 dkg cukor
  • 1 ek só
  • 0,5 dl 10 %-os ecet
  • 3/4 mk mustármag
  • 3/4 mk nátrium-benzoát
  • 3/4 mk borkén

Az eredeti recept szerint az uborkákat héjastól szeleteljük, elkeverjük a hozzávalókkal, én a hagymát és a fokhagymát is azonnal beleteszem, 3 órát állni hagyjuk, közben néhányszor megkeverjük. A 3 h elteltével az uborkát 7 dl-es üvegbe töltjük és ráöntjük a visszamaradt lét, lezárjuk és mehet a kamrába. Ez a mennyiség éppen elég egy 7 dl üvegbe.

 
Tartalomjegyzék


Bársonyos leves
Brokkoli leves
Eper leves
Frankfurti leves
Gombaleves
Gulyásleves
Hideg sárgabarack leves
Karfiol leves

Májgaluska leves
Nyirségi gombócleves
Palóc leves

Sajtkrémleves
Tárkonyos krumplileves
Tárkonyos pulykaragu leves
Z
elleres krumplileves
Zöldborsó leves
Zöldség leves

 
 
 


Csőtészta bolognai módra

Grízmálé

Gulyáskrémes spagett

Gyors cukkinis tészta

Hamis túróstészta

Husos tészta

Krumplis tészta

Stíriai metélt

Szentgyörgyi palacsinta

Tejfölös sonkás tészta

Túrógombóc


Burgonyás májpuffancs
Cukkini fasírt
Palacsinta krokett
Rántott tojás
Sárgaborsó lepény
Töltött lepény


Hagymamártás
Mustármártás ínyenceknek
Vadasmártás

Bakonyi csirkemell tésztával
Brokkolis szezámmagos csirke
Csípős csibe
Húsos tészta

Húsos zöldséges pirog

Kolbászos krémsajtos szuperpaszta
Mustáros pulykaragu
Nikujaga
Panírjában pácolt csirke
Pulykamell diómártással
Tárkonyos tejszines csirkemell

Tepsis húsos, zöldséges rakott rizs
Spanyol tokány
 


Édes tészták:


Foszlós kalács
Egy másik karácsonyfa
Karácsonyfa
Aranygaluska
Croassan
Kakaós csiga
Kürtös kalács
Piskóta csokiöntettel
Somlói galuska
Túrós krokett
Sós tészták
Hajtovány
Husos párna
Rozmaringos focaccio

Rozsos magos ciabatta
Sonkás tekercs
Sós sütemények:
Sajtos perec

Sajtos puffin



Fenyőtoboz
Gesztenyés tekercs
Kakaós keksztekercs

Kókuszos tekercs

Morgós csúcs

Nápolyi szelet

Tejfölös csodasüti

Túrós kekszes



Bagett

Csavart kenyér

Császárzsömle

Foszlós kalács

Fűszeres sajtos kenyér

Hamburger zsömle

Kifli amaránttal

Molnárka

Ír szódakenyér

Napraforgókenyér

Nyitott csíkos kalács

 

 

 

 

 

 

 
naptár
2024. Április
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 
Vendégkönyv

 
óra

 

 


 

 

 


Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal    *****    Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!