Hozzávalók: 2 dl folyadék /tej vagy joghurt vagy kefír/, 5 dkg margarin, 1,5 kk folyékony édesítőszer vagy 3 ek cukor, 1,5 kk só, 45 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 tojás, késhegynyi aszkorbinsav
A hozzávalókat beraktam a kenyérsütőgépbe, 20 perc dagasztás és 30 perc kelesztés után kivettem, feldaraboltam a tésztát 10 részre. Egyenként átgyúrtam és gömbölyítettem a zsömléket, majd tepsibe raktam és ott kelesztettem 25 percig. A kelesztés végén bekapcsoltam a sütőt, megkentem a zsömléket tejjel, szezámmagot szórtam rá és 30 percig sütöttem.
Ezt a hamburger zsömle receptet //emargit.gportal.hu/gindex.php?pg=4934570 oldalán találtam. Isteni lett, nagyon jól sikerült.
|