| 
	  
	  
	 
	  
	  Hozzávalók: 
	
		100 gr rétesliszt
		150 gr graham liszt
		150 gr rozsliszt 
		300 gr fehér liszt
		20 gr vaj
		20 gr cukor
		20 gr só
		2,5 dkg élesztő
		380 ml langyos víz
		1 ek 10 %-os ecet
		150 gr magkeverék /dió, szezám, tökmag, napraforgó/ 
	  A magokon kívül az anyagokat kenyérsütő gépben dagasztottam, kelesztettem 20-20 percig. A kelesztés után kivettem a gépből, átgyúrtam, belegyúrtam a magok 2/3-át. Kinyújtotam 1 ujjnyi vastagra, rászórtam a maradék magot, összehajtogattam, mint a leveles tésztát. Újra 1 ujjnyi vastagra nyújtottam, és görgős vágóval 5x5 cm-es kockákra vágtam. Ezután 45 percig kelesztettem, majd előmelegített sütőben 15-18 percig sütöttem 180 fokon. 
	  |