Ezt a receptet Gabula András-Hakmos Mónika Nagy szakácskönyvében találtam.
Hozzávalók:60 dkg csirkemellfilé, 3-3 ek olaj és szójaszósz,, őrölt bors, 1 dl száraz fehérbor, 1 citrom, 40 dkg brokkoli, 5 dkg szezámmag
A csirkemellet csíkokra vágjuk, megöntözzük a szójaszósszal, citromlével és ráreszeljük a citrom héját. A brokkolit rózsáira szedjük, lobogó forró vízbe dobjuk és főzzük 1-2 percig, majd rögtön leszűrjük. A szezámmagot szárazon világosra pirítjuk és félretesszük. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és beledobjuk a fűszeres húst és rázogatva szépen megpirítjuk kicsit. Beleöntjük a bort, hozzáadjuk a brokkolit és néhány perc alatt puhára pároljuk. Végül meghintjük a szezámmaggal. Burgonyapürével tálaljuk, amit brokkolival szinezhetünk.