Hozzávalók:
-
személyenként 8 dkg fodros nagykocka
-
4-5 szem krumpli
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
pirospaprika
-
só, bors
A tésztának vizet forralunk. Közben meghámozzuk a krumplit és apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát megdinszteljük, lehúzzuk a tűzről és beledobjuk a pirospaprikát, alaposan elkeverjük és rádobjuk a krumplit, sózzuk, borsozzuk és visszatesszük a tűzre, kicsit pirítjuk, majd felöntjük vízzel és puhára főzzük /hagyjuk, hogy a leve kissé besűrűsödjön/. Közben a víz is felforrt, beletesszük a tésztát. Mire a krumpli megpuhul a tészta is megfő. A tésztát leszűrjük és elkeverjük a megfőtt krumplival kevergetve kicsit pirítjuk még és savanyúsággal tálaljuk.
|