| 
	  
	  
	 
	  
	  
	  Hozzávalók: 
	
		1 kg lisz, 10 dkg rétesliszt
		6 dl tejföl
		1 dl tej
		1 dl olaj
		1 ek cukor
		1 ek só
		11 gr szárított élesztő
		2 tojás 
	  Töltelék: 
	
		30 dkg sonka
		20 dkg virsli vagy krinolin
		4 lilahagyma
		5-6 gerezd fokhagyma
		0,5 dl olaj
		10 dkg margarin
		20 dkg sajt
		őrölt bors ízlés szerint 
	 A tésztához a hozzávalókat jól összedolgozzuk és duplájára kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket: 
	A sonkát és a virslit apró kockákra vágjuk. A sonkát kevés olajon kicsit átsütjük, 1-2 percig a virslit is vele sütjük, közben őrölt borssal szórjuk. Ha megsült kiszedjük és a visszamaradt zsiradékban felolvasztjuk a margarint, beledobjuk a reszelt fokhagymát. 
	A megkelt tésztát 4 felé osztjuk. Kinyújtjuk, megkenjük a fokhagymás margarinnal, rászórjuk a sonkás virslis keveréket, a vékony szeletekre vágott hagymát, a reszelt sajtot. Összetekerjük, trapéz alakú szeleteket vágunk tepsibe tesszük. Fél óráig kelesztjük, majd megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal, vagy köménnyel és 190 fokos sütőben megsütjük. 
	Kb: 50 db lesz belőle. 
	  |