Hozzávalók: 1/2 grillcsirke vagy maradék sültcsirke feldarabolva, kicsontozva, 1 kg karfiol, 2 dkg vaj, 2 tojás, reszelt sajt, 2 ek liszt, só, szerecsendió,
A karfiolt sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük /a főzővizet nem öntjük ki/. Pecsenyezsírral kikenünk egy tűzálló tálat, lerakunk egy sor karfiolt rózsáira szedve, rátesszük a húst és betakarjuk karfiollal. 2 ek lisztet simára keverünk 2 dl hideg karfiol főzőlével, beledolgozunk 2 dkg vajat, csipetnyi szerecsendiót és kevergetve sűrű krémmé főzzük. Langyosra hűtve belekeverjük 2 tojás sárgáját, végül hozzáadjuk a keményre vert tojáshabot. A lerakott karfiolos húsra öntjük, megszórjuk reszelt sajttal és a sütőben pirosra sütjük.
|