én 3-4 ek Erős Pistát kevertem el 2-3 kk hús szafttal.
80 dkg-1 kg csirke vagy pulykamell filét vékony csíkokra vágunk. 1 dl olajba beleszórjuk a gyros fűszerkeveréket, belekeverjük a húst és 1/2-1 órát pácoljuk. A húst forró olajban fehéredésig sütjük, majd kis vizet öntünk alá és 3-4 percig pároljuk. Ekkor rászórunk 1 fej csíkokra vágott hagymát és még pároljuk 3-4 percig.
A pitához a hozzávalókat a kenyérsütő gépbe raktam, 20 percig dagasztottam, 20 percig kelesztettem. Utána a tésztát kivettem, 8 egynlő részre osztottam és a cipókat 15-20 percig pihentettem. Ezután 15 cm-es lapokra nyújtottam, újra kelesztettem 1/4 órát, majd előmelegített sütőben /180 fokon/ 5 percig sütöttem. Az összes tészta felemelkedett. Ha csak később fogyasztjuk a pitát ajánlatos zacskóba tenni, hogy ne száradjon. /Ugyanis én nem tettem rögtön zacskóba a megmaradt pitát csak kb: 2 óra múlva és bizony könnyen tört, kilukadt a tészta./
A zöldségeket egyforma kockákra vágtam.
Tálalás előtt a zsebes cipókból levágunk egy kisebb darabkát, a belsejét megkenjük öntettel, rátesszük a húst, a zöldségeket, a zöldségek tetejére is teszünk öntetet és egy kis csípős szószt.