A sajtkosár készítése: Én 6 db 4x4 cm-es sajtlapot használtam. Lehetőleg egyforma vastag szeletek legyenek!
A szeleteket kör alakban helyezzük zsírpapírra, úgy hogy legalább a kör közepén érjenek össze a sajtok. Betesszük a mikróba, az eredeti recept azt írja, hogy 1000 W teljesítményen kb: 4 percig, kisebb teljesítményű készülékben tovább olvasztjuk. Akkor jó, amikor a sajtot tapintásra keménynek érezzük. Az én sajtom pillanatok alatt megolvadt, lehet hogy túl vékonyak voltak a szeletek?/ Kivesszük a papírral együtt és ráborítjuk egy kerek tál, vagy pohár aljára. kézzel kicsit rányomkodjuk, hogy felvegye a tál formáját. Amikor a sajt kihűlt levesszük a tálról és megtölthetjük.
Saláta hozzávalói:
-
2 zöldpaprika
-
2 paradicsom
-
2uborka
-
fejes saláta
-
1 csomó retek
-
1 csomó újhagyma
-
4 ek majonéz
-
4 ek tejföl
-
mustár
-
só, bors
-
petrezselyem
A zöldségeket összedaraboljuk, a majonézt a tejföllel összekeverjük, mustárral, sóval, borssal fűszerezzük és belekeverünk kevés vágott petrezselyemzöldet.
|