Hozzávalók:
-
A rozmaringos foccacio tésztáját sütöttem meg
Kukoricás csirkés, cukkinis pizza /ebből csak kis men nyiséget csináltam, mert nem ismertem/:
-
10-15 dkg csirkehús
-
egy kisebb cukkini fele
-
fél doboz kukorica
-
egy kisebb hagyma
-
reszelt sajt
A fehér mártáshoz:
-
4 dkg vaj
-
3 dkg liszt
-
2 dl tej
-
só, cayenne bors
-
oregano, bazsalikom
A vajon megpirítjuk a lisztet, felöntjük a tejjel, a fűszerekkel izesítjük és sűrűre főzzük. Ne legyen túl sürü, mert akkor nehéz a pizzára kenni.A hagymán pároljuk a csirkét, a cukkinit, a végén belekeverjük a kukoricát.A kisült tésztára kenjük a fehérmártás felét, rátesszük a husos, kukoricás mixet és a mártás másik felével takarjuk. Reszelt sajttal szórjuk.
Paradicsomos, fokhagymás pizza:
-
tejföl
-
3-4 közepes paradicsom
-
8-10 gerezd fokhagyma
-
oregáno
A tésztát megkenjök tejföllel, rátesszük a paradicsomkarikákat, megszórjuk a felaprított fokhagymával és oregánóval. Én szórtam reszelt sajtot is a tetejére.
Bolognai pizza:
-
40 dkg sovány marhahús
-
15 dkg paradicsompüré
-
4 evőkanál olaj
-
2 fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
10 dkg sajt
-
1 evőkanál cukor
-
bazsalikom
-
oregánó, őrölt bors só
Az apróra vágott vöröshagymát a forró olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a darált húst.
Néhány percig együtt pirítjuk őket.
Hozzákeverjük a húshoz a paradicsompürét és a cukrot, fűszerezzük a zúzott fokhagymával, borssal, bazsalikommal, oregánóval, sóval, majd többször kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.
/Én tettem még a pizza tetejére néhány kolbász és főttojás karikát is./
|