Amit már elkészítettem annak a képét felteszem, ahol nincs kép azt még nem próbáltam ki.
Ha Te esetleg elkészítedés ízlett is kérlek írd meg!
Kolbászkrém
Ennek a kolbászkrémnek nagyon nagy sikere volt!
Egy szál lngolt kolbászról lehúzzuk a bőrt, késes aprítóban krémesre zúzzuk. Elkeverjük 1 egész natur tömlós krémsajttal, tehetünk bele felaprított újhagymát is. Én túl sósnak találtam ezért egy kis tejfölt is kevertem bele.
1 dl vizet késhegynyi sóval 5 dkg vajjal felforralunk, lehúzzuk a tűzről és hirtelen belekeverünk 10 dkg teljes kiörlésű lisztet, gyorsan elkeverjük, hogy golyóvá álljon össze. Egy felfordított fedővel letakarjuk, a fedővre hideg vizet teszünk és nagyon kis lángon néhány percig a tűzhelyen hagyjuk. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a fűszereket:
10 dkg vaj
3 tk majoranna
1 tk só
2 ek friss petrezselyem
1 cs. snidling
1 mk pirospaprika
késhegynyi bors
a receptben nem szerepelt, de én mustárt is tettem bele.
Házi fűszeres sajtkrém:
500 gr natur joghurtot összekeverünk 1 dl tejszinnel /habtejszin/, 1 gerezd pépes fokhagymával, sóval, majorannával, bazsalikommal. Sűrű szövésű ruhába tesszük és 24 h-n át csöpögtetjük. Ebből a mennyiségből 22 dkg krémsajt lett.
Natúr krémsajt:
1 pohár joghurt, 1 pohár kefír, 1 pohár tejföl, /minden pohár 450 gr-os/. Sűrű szövésű ruhába teszem, 24 h-án át csöpögtetem. Ebből a mennyiségből 75-80 dkg krémsajt lesz a recept szerint.
Ha ennek a natúr krémsajtnak a felébe belekeveünk 2 dl Milli tejszint készen is van a tejszines krémsajt.A másik felét úgy izesítheted ahogy akarod.
Sajtkrém:
20 dkg reszelt sajt /trappista, eidami, márvány/, 5 dkg vaj, fél dl tejföl, vagy kefír, snidling.
Szezámos sajtkrém:
Szárazon pirítsunk meg a5 dkg szezámmagot és szezámpelyhet. Ha kihűlt keverjük össze 25 dkg reszelt sajttal és 15 dkg margarinnal.
Császárszalonnás melegszendvicskrém
20 dkg párizsit, 10 dkg császárszalonnát, egy kis fej hagymával ledarálunk. Teszünk bele 1 ek tejfölt, 1 ek mustárt, 1 ek ketchypot, kicsit borsozzuk, ha szükséges sózzuk. Összeturmixoljuk.
Töpörtyűkrém
20 dkg bőr nélküli töpörtyűt 1 fej hagymával húsdarálón ledaráljuk, keverünk hozzá mustárt /ne sajnáld, de azért apránként add hozzá/, 1 ek tejfölt, pici sót, esetleg borsot.
A hagymát megpároljuk és rádobjuk a babot.. Annyi vizet öntünk alá, hogy ellepje és beletesszük a leveskockát, majd felforraljuk. Kis lángon 5 percig főzzük, majd belerakjuk a kakukkfüvet, borsot, nagy lángon lefőzzük a levét. Ha elfőtt a leve az 1 dl olajat ráöntjük és turmixoljuk. Ha kell sózzuk. tokmagifoz.blogspot.com
Tormakrém
2,5 dkg margarin, 1 ek liszt, 2,5 dl tej, 3 ek majonézes torma, só, bors,
A margarint felolvasztjuk, a lisztet belekeverjük, a tejet beleöntjók, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tormát és sűrűre főzzük. Sonkával uborkával kínáljuk. tokmagifoz.blogspot.com
Lecsós szendvicskrém
8 szelet toastkenyér
10 dkg húsos füstölt szalonna
1 főtt burgonya
3 zöldpaprika
3 paradicsom
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt sajt
olaj, só, pirospaprika
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és összetörjük. A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, zsírján üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a kicsumázott, félbevágott zöldpaprikát. Két perc pirítás után sóval, pirospaprikával fűszerezzük és hozzáadjuk a lehéjazott, félbevágott parpadicsomot. Fedő alatt megpároljuk. A megfőtt paprika héját lehúzzuk, majd a szalonnás lecsót összedaráljuk a krumplival. A toaskenyeret mindkét oldalon előpirítjuk, majd a lecsós krémet a kenyérre kenjük. Ráreszeljük a sajtot és kb.5 percre grillsütőbe toljuk.
Szezámos hagymakrém Bésán Ilditől
1/2 bögre pirított szezámmamg
2 fej hagyma.
kömény, borsikafű, olaj
Az olajon megsütjük a karikára vágott hagymát, fűszerezzük, ha kihűlt turmixoljuk és hozzáadjuk a szezámmagot.