Jamie Oliver receptje.
Hozzávalók:
-
3 nagyobb tojás
-
115 gr liszt
-
1 púpos kk sütőpor
-
1,4 dl tej
-
1 csipet só
A tojásfehérjét habbá verjük, a többi hozzávalót jól összekeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjét, hogy ne törjön össze.
Olajozzuk be a serpenyőt az első palacsinta előtt. Öntsük a tésztát a serpenyőbe, nem fog szétfolyni, mint a hagyományos palacsinta. Kb: 10 cm átmérőjű legyen a tészta. Mindkét oldalát süssük aranybarnára /1-2 percig süssük/.
Ebből a mennyiségből 6 db palacsinta lett.
Öntetek:
Vaniliás öntet
-
6 dl tej
-
2 tojás
-
fahéj
-
cukor
-
kevés liszt
-
1 rúd vanilia
A vanília magjait kapard ki. A cukrot keverd ki a tojássárgájával, majd kezdd el melegíteni a tejet a vaníliával. Ha meleg, öntsd bele a tojásos cukrot, majd a végén egy evőkanál lisztet, és várd meg, amíg kihűl. Öntsd rá a forró palacsintára, és már fogyaszthatod is.
Kakaós öntet
-
4 dl tej
-
3-4 ek liszt
-
cukor ízlés szerint
-
kakaópor
-
vaniliás cukor
A lisztet, cukrot, kakaóport, vaniliás cukrot keverd össze, önts hozzá kevés tejet és keverd csomómentesre. /Ne öntsd hozzá az összes tejet, mert becsomósodik/. Ha már sima a tészta mehet az összes tej. Állandó keverés mellett főzd sűrűre.
Karamellás öntet
-
15 dkg cukor
-
3 ek víz
-
2 ek tejszin
-
1,5 dkg vaj
A cukrot a vízzel keverd össze, és lassú tűzön, folytonos kevergetés mellett hagyd besűrűsödni. Ekkor vedd le a tűzről, és keverd hozzá a vajat, valamint a tejszínt. Locsold meg a palacsintát, és már eheted is.
|