Hozzávalók:
-
36 dkg-os üveges sűrített paradicsom
-
30-40 dkg darálthús
-
1 dl rizs
-
annyi tölteni való paprika ahány gombócot szeretnél csinálni
-
olaj
-
3-4 ek liszt
-
1 tojás
-
pirospaprika
-
só
-
fokhagyma
Az 1 dl rizst tedd fel főni 1,5 dl vízben. / Van aki előbb olajon üvegesre párolja a rizst és csak aztán teszi a vízbe. A rizs nem lesz teljesen megfőve, de nem baj, mert majd a hússal együtt megpuhul./ A húst közben keverd el 1 tojással, sóval, pici borssal, 1 gerezd fokhagymával, pirospaprikával. Ha a rizs kicsit kihűlt keverd bele azt is. A paprikák csumáját szedd ki, töltsd meg a hússal, ne túl szorosan, mert szétreped a paprika, és tedd forrásban lévő enyhén sós, paradicsomos /sűrített paradicsomból tegyél bele 1-2 ek-nal/ vízbe.
Amig fő rántást készítünk, rádobjuk a paradicsompűrét kicsit pirítjuk, így intenzivebb lesz az íze, majd felöntjűk vízzel.Sózzuk, cukrozzuk, zellerlevelet teszünk bele és sűrűre főzzük. Ha a paprikák megpuhultak kivesszük a vízből belerakjuk a paradicsommártásba és pár percig főzzük még.
|