Hozzávalók:
- 25-30 dkg sárgaborsó
- 1-2 gerezd fokhagyma
- olaj
- liszt
- só
A sárgaborsót áztasd be előző este, de legalább 1-2 órával a főzés előtt. Csepegtesd le és tedd fel főni. Vigyázz, ha felforrt nagyon habzik! Ezt a habot szedd le, utána fedővel takarhatod. Ha már félig megfőtt sózd meg és főzd tovább.
Készíts rántást, húzd le a tűzről és tegyél a rántásba 1-2 gerezd szétnyomott fokhagymát /ha a tűzön teszed bele a fokhagymát esetleg megég és keserű lesz az étel/. Rántsd be a főzeléket. Ne legyen túl sűrű a főzelék, mert ha nem fogy el mind frissiben, úgy besűrűsödik, hogy megáll benne a kanál. /Természetesen kis vízzel higítva ismét ehető lesz./ |