Hozzávalók:
-
4 közepes főtt burgonya
-
20 dkg főtt marhahús /de lehet bármilyen más főtt vagy sült hús is/
-
2 kisebb ecetes uborka
-
2 kisebb jonatánalma
-
15 dkg majonéz
-
1 dl kefir
-
1 tk citromlé
-
1 tk porcukor
-
2 tk mustár
-
só
A hideg főtt burgonyát /legjobb ha előző nap főztük/ meghámozzuk és kisebb kockákra vágjuk. A főtt húst csíkokra metéljük, az uborkát karikákra vágjuk. Az almát negyedeljük, magházát kivesszük és az almát felaprítjuk. A felaprított hozzávalókat összekeverjük. A majonézt kikeverjük a kefírrel, majd citromlével, cukorral, mustárral és sóval izesítjük. A majonézmártást a hússalátába forgatjuk és 30 percig állni, hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Salátalevelekkel bélelt tálba halmozzuk.
|