Hozzávalók:
-
20 dkg liszt
-
2 tojás
-
3 dl tej
-
1 dl szódavíz
A töltelékhez:
-
25 dkg maradék pörkölt, főtt vagy sülthús
-
2 tojás
-
1 ek tejföl
A panírozáshoz:
-
liszt, tojás, zsemlemorzsa, só
A tojást, a lisztet és a sót egy tálba tesszük és apránként hozzákeverjük a tejet. Így nem lesz csomós a liszt. A sűrű tésztát szódavízzel higítjuk, öntünk bele egy kevés olajat is /így csak az első palacsinta előtt kell beolajozni a palacsintasütőt/ és pihentetjük 30 percig. A tésztából 16-20 féltenyérnyi palacsintát sütünk. Én kb 14 cm átmérőjű palacsintákat csináltam így 12 db lett belőle.
A maradék pörköltet vagy húst ledaráljuk, összekeverjük a tojássárgájával, a tejföllel, a keményre vert tojásfehérjével, megfűszerezzük, ha kell és megtöltjük a palacsintákat:
A feltekert palacsintákat hagyományos módon bepanírozzuk és megsütjük.
Majonézmártással és salátával kínáljuk, de esetleg főzelékhez feltétnek is jó.
|