Hozzávalók:
-
1 kg liszt
-
6 dl tej
-
2 tojássárgája
-
1 dl olaj
-
1,5 ek só /az eredeti recept 2 ek sót ír én nem mertem ennyit beletenni, de elég is volt a 1,5 ek/
-
pici cukor
-
5 dkg élesztő
Krém:
-
20 dkg margarin
-
1 tk só
-
1 tojás
-
20-25 dkg reszelt sajt
A tésztát összeállítjuk és 10-15 percig dagasztjuk. Akinek bírja a kenyérsütő gépe ezt a mennyiséget, abban is dagaszthatja. Duplájára kelesztjük, majd kettévágjuk. Egyenként jó vékonyra kinyújtjuk, szinte akkorára mint a nyújtódeszka. Rákenjük a nem túl lágy krémet, feltekerjük, mint a beiglit és trapézokra vágjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük /én nem tettem/ és 180 fokon fél órát sütjük.
Megjegyzés: Én legközelebb, ha a gyereknek csinálnám tízóraira: a fentiek szerint készíteném, mert jó nagy tekercsek lettek /kb 10-12x8 cm/. Arra azonban vigyázni kell, hogy a trapézok alapja elég széles legyen, mert nekem egyik másik egy kicsit megdőlt.
Ha viszont vendégeknek sütném: a tésztát 3 részre osztanám. A második adag tésztát ugyanis mégegyszer elfeleztem és úgy töltöttem, daraboltam. Ezek a tekercsek 7-8x 4 cm-esek lettek sütés után.
Ezt a receptet Limara péksége oldalán találtam.
|