Nem kell megvenni a drága zacskós bolognai mártást!
Hozzávalók:
-
25-30 dkg darálthús
-
3 ek cukor
-
2 dl csontlé vagy húsleves
-
3 ek olaj
-
1 közepes hagyma
-
1 vékony szál sárgarépa
-
10 dkg zeller
-
só, bors, kakukkfű, oregáno
-
3-4 ek paradicsompüré
-
1 ek worcester-szósz /nem baj, ha nincs/
-
reszelt sajt
-
petrezselyem
A cukrot halványbarnára pirítjuk, majd felöntjük a húslevessel. Egy másik edényben a hagymát megfonnyasztjuk, rádobjuk a húst és fehéredésig sütjük. Beledobjuk a reszelt répát és a reszelt zellert, sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint. Ráöntjük a húslevest, beletesszük a paradicsompürét és megfőzzük.
Csőtésztával, reszelt sajttal tálaljuk.
|