Ez a pizza tökéletes, ha kevés az időnk és gyorsan kell ebédet, vacsorát varázsolni az asztalra. A kinyújtott tésztát már lefagyasztva is kipróbáltam, úgy is jó volt.
Hozzávalók 1 db 23 cm-es laphoz:
-
18 dkg sütőporral elkevert liszt
-
1/2 kk só
-
4 dkg vaj
-
1 tojás
-
2 ek tej
-
olaj a sütéshez
A szitált lisztet keverjük el a többi hozzávalóval, jól gyúrjuk össze és nyújtsuk ki 23 cm átmérőjű körré. Egy nagy vastagfalú serpenyőt kenjünk ki olajjal, tegyük bele a tésztát és süssük 5-7 percig, amig az alja meg nem barnul.
Ha megfordítottuk a tésztát a serpenyőben pakoljuk meg a pizza tetejét és süssük készre /én fedőt szoktam tenni rá ilyenkor/, de tehetjük forró rostély alá is.
Mire a másik fele is megsül a tetején is átmelegszik a feltét.
A recept Benke Laci bácsi Modern Konyhaművészeti Kalauzából származik.
|