Hozzávalók:
Sárga piskótához:
-
2 egész tojás
-
2 ek liszt2 ek cukor
Csokis piskótához:
-
2 tojás
-
2 ek liszt
-
2 ek cukor
-
1 ek kakaó
Diós piskótához:
-
2 tojás
-
2 ek liszt
-
2 ek cukor
-
1 ek darált dió
Vaniliakrémhez:
-
5 dl tej
-
10 dkg liszt
-
20 dkg cukor
-
3 tojás
Rumos cukorszörphöz:
-
2 dl víz
-
20 dkg cukor
-
1 dl rum
CSokiöntethez:
-
3 dl tej
-
3 ek kakaó
-
1 tojássárgája
-
4 ek cukor
-
1 púpozott tk liszt, 2 dl rum
A tészta szórásához:
A háromféle piskótát egyenként azonos nagyságú tepsiben megsütjük. /Én csináltam egy sima vizes piskótát, elosztottam háromfelé, úgy tettem bele az izesítőket és így sütöttem meg egy tepsi hátulján 20x25 cm-es méretben.
A krémhez a 4 dl tejet a vaniliával és a cukor 2/3 részével felforraljuk. A maradék tejet simára keverjük a liszttel, a tojássárgákkal. A tojásfehérjéből 1/3 cukorral habot verünk. A forrásban lévő tejbe állandó keverés mellet beleöntjük a tojásos tejet. Óvatosan felforraljuk /vigyázz, nehogy forrjon a tej, mert a tojássárgája kicsapódik/. A tűzről levéve belekeverjük a cukros habot.
A rumos szörphöz a cukrot a vízzel felforraljuk, ha langyosra hűlt belekeverjük a rumot.
A csokoládéöntethez a kakaót a tejjel simára keverjük, utána a cukrot és a tojássárgáját is hozzáadjuk, majd felforraljuk. A tűzről levéve a rummal izesítjük. A tejszínből kemény habot verünk.
Összerakjuk:
A tepsi aljára tesszük a sárga piskótát, meglocsoljuk a rumos cukorszörp egy részével /óvatosan, nehogy elázzon/ és rákenjük a sárga krém 1/3-át. Meghintjük dióval és mazsolával.
Rátesszük a csokis piskótát, meglocsoljuk a rumos szörppel, rákenjük a sárga krém második harmadát, megszórjuk dióval, mazsolával. Beborítjuk a diós piskótával krákenjük a maradék sárga krémet és kakaóporral szórjuk meg a tetejét.
Alufóliával takarjuk /hűtőben 3 napig is eláll/.
Tálaláskor evőkanállal tányérokra szedjük, nagy adag habot teszünk rá és leöntjük csokiöntettel.
A recept a tutireceptek.hu oldalról származik.
|