5 dkg gyöngyhagyma /ha nincs lehet hagyományos is/
2 ek szójaszósz
2 ek méz
1 ek borecet
1 ek paradicsompüré vagy 2 ek ketchup
1 tk reszelt gyömbér
1 ek étkezési keményítő
2 ek olaj
só
A húst csíkokra vágjuk. A méz, a szójaszósz, a keményítő felét összekeverjük és beleforgatjuk a húst. Egy órát letakarva pácoljuk a hűtőben.
A felhevített olajon a húst gyakran kevergetve 3-4 percig pirítjuk. Megszórjuk a gyömbérrel összerottyantjuk, beledobjuk a feldarabolt paprikát azzal is pirítjuk 1-2 percig. Beletesszük a paradicsompürét, a kis kockákra vágott uborkát, az ananászt, a hagymát, a maradék szójaszószt, mézet, borecetet, pici vizet, megsózzuk és 3-4 percig pároljuk. A maradék keményítőt elkeverjük az ananász levével és jól összeforraljuk. Párolt rizzsel tálaljuk.