Hozzávalók:
-
20 dkg párizsi
-
20 dkg zalai vagy gépsonka
-
10 db főtt tojás
-
2 db kaliforniai paprika
-
3 db savanyú uborka
-
2 db lilahagyma
-
2 ek majonéz
-
2 ek tejföl
-
1 csomag zselatin
-
2 dl húslé
-
/leveskockából is lehet/
-
2 ek mustár
-
só, bors
A hozzávalókat felkockázzuk, egy nagyobb tálban összekeverjük a tejfölt, a majonézt és a mustárt, sóval borssal izesítjük. A felaprított hozzávalókat belekeverjük a tejfölös masszába. 2 dl húslében felfőzzük a zselatint és ezt is a masszához keverjük. Folpackkal bélelt őzgerinc formába öntjük, folcpakkal takarjuk a tetejét és hűtőbe tesszük legalább 2 órára.
|