Hozzávalók:
-
25 dkg finomliszt
-
25 dkg kristálycukor
-
4 db tojás
-
1,5 dl étolaj
-
1,5 dl víz
-
3 ek kakaópor
-
1/2 csomag sütőpor
-
1 csomag vaniliás cukor
-
csipet só
Én ebből a tésztából dupla mennyiséget csináltam. A különbség annyi, hogy az 50 dkg liszthez tettem 3 db tojást és mivel sokallottam a cukrot kb 35-40 dkg cukrot tettem a tésztához. Így is jó finom lett.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, apránként hozzáadjuk az 50 dkg liszt esetében a 3 dl olajat és 3 dl vizet. Először nem akartam ezt a mennyiséget beletenni, de szükség volt ennyi folyadékra. A lisztet elkeverjük az 1 csomag sütőporral és a csipet sóval, majd belekeverjük a tojásos cukros masszába. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatosan belekeverjük a masszába, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. A tésztát kétfelé választjuk, az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. Ezután sütőpapiros tepsibe tesszük, vagy zsírozott lisztezett tepsibe felváltva belepötyögtetjük a tésztákat. Annál jobb minél kevésbé szabályos és összekeveredik a két tészta. 180 fokon sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Sütőporos sütiknél fontos, hogy a sütés kezdetétől 10 percig ne nyissuk ki a sütőajtót, mert akkor összeesik a tészta.
|