Hozzávalók:
-
2 db tojásfehérje
-
150 gr cukor
-
125 gr szálasra vágott, tisztított mandula
-
125 gr étcsokoládé
Két tojásfehérjét kemény habbá verünk, a cukrot kanalanként adjuk hozzá. Ha már szép fényes a habunk tegyük gőz fölé és verjük tovább amig sűrű, tompa fényű nem lesz. Közben a mandulát terítsük tepsibe és pirítsuk meg. A csokit reszeljük meg és ha kihűlt a mandula keverjük össze a kettőt, majd keverjük bele a tojásfehérjét is.
Egy tepsit béleljünk ki papírral és 2 kávéskanál segítségével rakjunk kis halmokat a papírra. Az eredeti recept 60 db-ot ír, de én csináltam vagy 90 db-ot /és még a tepsibe is belefért/. Süssük 150 fokon 15 percig.
Forrás: http://mollykonyhaja.blogspot.hu/2009/11/vkfxxx-ozvegyi-csok-azaz-mandulas.html
|