Ezt a receptet a facebookon találtam, de nem volt a megsült süteményről kép. Nagyon izgatta a fantáziámat ezért megsütöttem.
Most már megvan az eredeti recept is a kész sütemény fényképével: http://blog.giallozafferano.it/vickyart/albero-di-pan-brioche-alla-nutella/
Én az enyémet nem díszítettem semmivel.
Hozzávalók:
-
250 g liszt
-
2 tojás
-
60 g cukor /én csak 3 ek cukrot tettem bele kb: 4,5 dkg-t/
-
180 g tej /1,6-1,8 dl /
-
30 g vaj
-
1 dkg friss élesztő
Töltelék:
A sütemény elkészítéséhez 250 g lisztet használtam, de a dagasztáskor még 4 ek lisztet hozzá kellett tenni, mert nagyon ragacsos volt a tészta. A cukor mennyiségét 4,5 dkg-ra csökkentettem és csak 1 db tojást használtam. Az anyagokat gépben dagasztottam, kelesztettem. A megkelt tésztát 4 részre osztottam. Megpróbáltam nagyjából háromszög alakúra nyújtani. A méretek kb: 28 cm magas és 17-18 cm széles háromszöget csináltam. Az első három lapot megkentem a tejjel kenhetővé higított nutellával, betakartam a negyedik lappal és betettem a tepsibe. A tészta alján kivágtam a fenyőfa törzsét. Itt vagdostam be a karácsonyfa ágait, megtekertem őket, tejjel kentem. Kb: 10 percig hagytam kelni és, mert türelmetlen voltam betettem a hideg sütőbe és megsütöttem. 20-25 perc alatt sült meg.
A tészta kellemesen édes volt, nem hiányzott belőle több cukor. A családnak nagyon ízlett.
Ez a sütemény is jól néz ki, de nekem a tavalyi jobban tetszik, igaz azt nehezebb is volt megcsinálni.
|