Hozzávalók:
-
1/2 kg fehér liszt
-
1/2 kg teljes kiörlésű liszt
-
10 dkg puffasztott amaránt
-
5 dkg élesztő
-
1 kk cukor
-
2 mk só,
-
3 ek olaj
-
1/2 l langyos tej
Az élesztőt 2 dl tejben a cukorral felfuttatjuk. A liszteket, az amarántot, a sót, az olajat és az élesztőt tálba rakjuk. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet, de óvatosan nehogy folyós legyen. Szép sima, az edény falától elváló, puha gyúrható legyen a tészta. Letakarva 1 h alatt duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát kétfelé osztjuk, körlappá nyújtjuk. Nekem 60-62 cm átmérőjű körlapok lettek. Átlósan 8 háromszögre váguk. A háromszögeket szorosan kiflivé tekerjük, tepsibe tesszük /egy gáztepsibe 8 db fért/ és még 1/2 órát kelesztjük. Langyos vízzel vagy tejjel kenjük, magokat szórunk rá és 220 fokon sütjük./Az én sütőmet valamiért nem lehetett magasabb fokozatra állítani, ezért 180 fokon sütöttem kb: 30 percig./
Hogy mi az amaránt?
Katt ide
|